Dasku za rezanje koristimo svaki dan za rezanje najrazličitijih stvari, od luka i drugog povrća potrebnog za pripremu ručka, do mesa i kruha. Što napraviti kada se u vašu dasku za rezanje uvuče neugodan miris kojega se nikako ne možete riješiti? Internetska stranica martastewart.com prepuna je malih korisnih savjeta, a jedan od njih je i kako vrlo lako očistiti dasku za rezanje.
Kako bi uklonili neugodan miris sa drvene daske za rezanje, površinu daske istrljajte kombinacijom krupne soli i soka od limuna ili pastom koju ste pripremili od sode bikarbone i vode. Isperite i obrišite.
Plastičnu dasku za rezanje očistite vrućom vodom i sapunom ili ako može stati, stavite je u perilicu za suđe. Ako se neugodan miris i dalje zadrži ponovite postupak. Pokaže li se da je neki miris ipak malo pretvrdoglav pokušajte ga ukloniti tako što će te jušnu žlicu izbjeljivača razmutiti u četiri šalice (2,5 dcl) vode i tom otopinom očistiti površinu. Nakon nekoliko minuta isperite i osušite.
Kad si već tu možda ti se svide i slijedeći Blogovi: